Dobra vijest: plodnost žene može se ponovno aktivirati!

Povećanje plodnosti glavni je cilj kada je želja za djecom neispunjena.

Šta je ženskom tijelu potrebno za povećanje plodnosti?

Održiva trudnoća predstavlja kombinaciju mnogih savršeno koordiniranih fizičkih procesa, a svi oni se moraju odvijati ispravnim ritmom. To uključuje redovan ciklus, sazrijevanje ženske jajne ćelije i sperme muškarca, kao i ovulaciju, put jajašceta kroz jajovod i implantaciju oplođenog jajašceta u zid materice. Budući da ovi procesi moraju teći u savršenoj harmoniji, postoje mnogi faktori koji mogu dovesti do smetnji unatar tih procesa. Prije svega, hormonalni ciklus, koji je i sam podložan raznim uticajima i na kraju, ali ne i manje važno, faktori okoline i stres, kao i štetne supstance poput alkohola i nikotina mogu uticati na plodnost žena i muškaraca.

Želja za povećanjem plodnosti žena obično je povezana s poremećajem plodnosti (plodnost je preniska) i željom za rođenjem djeteta. Vrijeme prije oplodnje treba optimalno iskoristiti za stvaranje potrebnih uslova jer će tada organizam žene biti optimalno pripremljen u trenutku začeća. U tom kontekstu, mikronutrijenti igraju važnu ulogu. Oni ne samo da mogu dovesti hormone u ravnotežu, već i ublažiti druge faktore koji mogu biti u velikoj mjeri odgovorni za poremećaje plodnosti.

PROFERTIL® female je kombinacija mikronutrijenata čija djelotvornost je potvrđena studijama. Pažljivo odabrana formulacija dokazano povećava plodnost žena.

Kako se PROFERTIL® female uzima? Preporučuje se uzimanje jedne tablete i jedne meke kapsule dnevno uz ili nakon obroka.

Kada PROFERTIL® female pomaže? Podržava žene na njihovom putu do ostvarenja trudnoće ako: žena ima ograničenu plodnost (naročito kod žena starijih od 30 godina), žena ima sindrom policističnih jajnika (PCOS) ili ako je žena na IVF tretmanu.