Gerot Lannach razvija, proizvodi i prodaje proizvode jedinstvene robne marke kao i proizvode van patenta za dobrobit ljudi u Austriji i inostranstvu. Kao dobavljač za zdravstveni sektor, kompanija sarađuje sa liječnicima opće prakse, farmaceutima, njihovim pacijentima i veletrgovcima farmaceutskih proizvoda. Kao međunarodni igrač, plasira svoje proizvode preko licenciranih podružnica u više od 50 zemalja.

Osnovna kompetencija firme koncentriše se na tri različita poslovna područja:

  • Kardiovaskularni sistem
  • Centralni nervni sistem
  • Urologija, onkologija i opioidna supstituciona terapija

Gerot Lannach blisko sarađuje sa liječnicima, drugim zdravstvenim radnicima i medicinskim ustanovama kako bi pružio optimalnu njegu pacijenata. Kao odgovorna kompanija, Gerot Lannach je posvećen transparentnosti.

U okviru Kodeksa o transparentnosti EFPIA, otkriva finansijske doprinose zdravstvenim radnicima.

Kompanija je posvećena kontinuiranom ulaganju u farmaceutska istraživanja i razvoj kako bi život pacijenata svakim danom učinili lakšim i ugodnijim za život.

Inovacija jedan od ključnih faktora iza organskog rasta. Snažan i iskusan tim sjajnih naučnika ima izvanredne rezultate u inovacijama. Partnerstva sa naučnim laboratorijama širom svijeta osiguravaju da firma uvijek bude u toku s razvojem u sektoru. Primarni ciljevi su diferencirana zdravstvena rješenja koja dodaju vrijednost koja zahtijevaju visok stepen ambicije i znanja da bi se realizirala.