Osadent ® gel

Za otklanjanje tegoba izazvanih nicanjem zuba

Pakovanja

 • Tuba, 20 g.
 • Biljni gel za zubobolju za bebe

  • Nanosi se na desni.
  • Osadent jel je tradicionalni biljni preparat koji se koristi u terapiji tokom cijelog procesa rasta zubića.
  • Sadrži eterično ulje kamilice, ulje klinčića, ulje žalfije i ulje peperminta kao i tinkturu propolisa.
  • Sadrži Xylitol

  Za više informacija o učinkovitosti i mogućim nuspojavama pročitajte upustvo o lijeku ili pitajte svog ljekara ili farmaceuta.
  Dostupno bez recepta u apoteci.

  Uputstvo za pacijenta

  Sa kamilicom, klinčićem, žalfijom i pepermintom kao i propolisom

  bez šećera – ne oštećuje zube – bez laktoze

  Čim se pojave prvi zubi kod djeteta, prirodni proces nicanja zubi je često praćen osjećajem pritiska kao i iritacije desni. Osadent biljni gel za zube ima ugodno djelovanje hlađenja, djeluje umirujuće, njeguje iziritiranu gingivu tokom nicanja prvog zuba i stoga može olakšati denticiju.

  Osadent biljni gel za zube sadrži ulje kamilice, ulje klinčića, ulje žalfije i ulje peperminta kao i tinkturu propolisa. Gel ima ugodan ukus i zaslađen je sa antikarcinogenom zamjenom za šećer – ksilitolom i stoga ne sadrži šećere koji štetno djeluju na zube. Osadent biljni gel za zube je također prikladan i za njegu rana nastalim pritiskom proteze kao i za iritaciju usne šupljine i gingive kod odraslih.

  Kako koristiti Osadent biljni gel za zube

  Kada su prvi simptomi prirodnog procesa nicanja zuba prepoznatljivi kao i u slučaju nicanja prvih zuba, staviti 2-3 cm gela na desni i nježno utrljati. Ukoliko je to potrebno, primjena se može ponoviti nakon pola sata. U slučaju potrebe, primjena se može ponoviti i do 3 puta u 24 sata, posebno nakon obroka i u vrijeme odlaska na spavanje. Osadent biljni gel za zube je također prikladan i za njegu rana nastalim pritiskom proteze kao i za iritaciju usne šupljine i gingive kod odraslih.

  Napomena: Držati van dohvata djece. Ne koristiti u slučaju poznate preosjetljivosti na jedan od sastojaka.

  Osadent biljni gel za zube sadrži eterična ulja; ulje peperminta (paprene metvice) je sadržano u koncentraciji manjoj od 0,1%. Ukupni sadržaj je daleko ispod koncentracija koje bi mogle biti kritične za dojenčad i malu djecu.

  Sastav: voda, ksilitol, PEG-40 hidrogenirano ulje ricinusa, alkohol, hidroksietilceluloza, celulozna guma, ekstrakt propolisa, natrijev saharin, benzojeva kiselina, ulje paprene metvice, ulje njemačke kamilice, eugenol, ulje žalfije, limonen, ulje klinčića, linalol.

  Proizvođač 
  Dr. A. & L. Schmidgall GmbH & Co KG
  Wolfganggasse 45-47, 1121 Beč, Austrija

  Ovlašteni zastupnik i distributer
  Viennapharm d.o.o.
  Jezero 3, 71000 Sarajevo

  Kozmetički proizvod
  Kozmetika sa posebnom namjenom