SPRING SHIELD kapsule

Pomoć kod alergija i proljetnog umora

Dodatak prehrani


SPRING SHIELD je jedinstvena kombinacija ljekovitih supstanci biljnog porijekla – kvercetin i resveratrol, vitamina – C i D i minerala – Cink, Kalcij i Magnezij.

KVERCETIN i RESVERATROL su komponente prirodnog biljnog porijekla sa najjačim antioksidativnim i imunostimulirajućim djelovanjima na organizam čovjeka. Zajedno štite od alergija jačanjem imunološkog sistema.

Vitamin C i Vitamin D su poznate supstance koje imaju veoma pozitivan učinak na ljudski organizam naročito u stanjima iscrpljenosti, što je najčešće krajem zime i početkom proljeća. Djelovanjem na jačanje imunološkog sistema, djeluju na oporavak i jačanje cijelog orgnizma, a time se smanjuje i mogućnost pojave alergijskih reakcija.

SPRING SHIELD se može koristiti samostalno i preventivno već u periodu prije početka “sezone alergija”, a kao zasebna pomoć i tokom same alergija.

Mineralno-vitaminski sadržaj uz kvercetin i resveratrol u SPRING SHIELD-u podiže odbrabeni mehanizam organizma, pomaže ublažavanju alergijskih reakcija i time daje mogućnost svima koji pate od alergija da bezbijedno uživaju u proljetnim danima. Kvercetin i resveratrol zajedno štite od alergija jačanjem imunološkog sistema.

SPRING SHIELD VAŠ PROLJETNI ŠTIT

Za aktivno proljeće u prirodi!

Kome i kada preporučiti SPRING SHIELD?

  • Ako tražite nešto za prevenciju alergija
  • Ako već imate alergijske reakcije
  • Ako imate izražene nuspojave na antialergijske lijekove (antihistaminike)
  • Ako ste duži period prinuđeni uzimati antialergijske lijekove (dekongestive ili kortikosteroide)
  • Ako osjećate simptome proljetnog umora
  • Ako tražite i želite jačanje imuniteta i podizanje nivoa energije postići sa prirodnim tretmanom

Zašto SPRING SHIELD?

Korištenjem samog lijeka kod alergije zanemaruju se njihova nus djelovanja. Ako bi se efikasnost u liječenju alergija pojačala i ubrzala, a bez sporednih djelovanja, postigao bi antialergijski učinak koji svaki pacijent sa alergijom priželjkuje.

SPRING SHIELD sa svojim sadržajem antialergijskih i imunostimulirajućih komponenti pomaže i preventivno i tokom aleregijske reakcije pa se svakako preporučuje uz konvencionalnu terapiju.

Potražite u najbližoj apoteci!